Butlletí digital - Nº23 22 de novembre de 2007   digital.cruzroja@cruzroja.es   
 
Aitor Murciano, nou director nacional de CRJ
‘Vaig entrar a la Creu Roja per tirar un cable i fer justícia social'


El nou director estatal de Creu Roja Joventut és Aitor Murciano. Té 24 anys i és enginyer tècnic en Informàtica de Gestió. Natural de Castelló, és voluntari des de 1998.

Parla’ns de les teves aficions.
La cultura en general (música, lectura…) i em considero un cinèfil sense temps. M’agrada compartir bones estones amb els amics i amigues i viatjar pel món tot el que pugui.

Per què vas entrar a la Creu Roja?
Vaig entrar-hi perquè la meva companya del primer curs d'institut em va dir que era voluntària de la Creu Roja, però el veritable interès d’apropar-me a la Institució va néixer quan anava a començar un projecte d'integració amb discapacitats psíquics. Sempre m'havia agradat tirar un cable i “fer justícia social” per la qual cosa em va semblar una gran oportunitat per canviar el meu entorn.

Càrrecs anteriors a la Creu Roja.
Membre del Comitè Local, Director local de Creu Roja Joventut (CRJ), membre designat per CRJ al comitè Provincial i Director Provincial de CRJ a la província de Castelló. A més, membre del Consell Autonòmic de CRJ i Vicepresident Autonòmic de CRJ. També he estat membre de la Comissió Estatal d'Intervenció i Inclusió Social de Creu Roja Joventut.

Quines activitats has desenvolupat com a voluntari?
Com a voluntari polivalent he intentat provar diferents activitats però sempre acompanyades del meu programa estrella: l'oci i temps lliure amb discapacitats psíquics. He col•laborat en socors, captació de fons, prevenció de conductes violentes, participació infantil i juvenil, promoció de la vida associativa de CRJ i del voluntariat, teleassistència i formador de l'àrea bàsica d'intervenció i inclusió social de CRJ.

La teva activitat preferida.
L’activitat dins de la Creu Roja que més m’agrada, com he dit, és la integració social amb joves discapacitats psíquics. Fora de la Creu Roja m'encanta debatre amb els meus amics i amigues coses que ens preocupen.

Què et planteges com a director de CRJ?
Donar-li una bolcada a la Secció Juvenil per convertir-nos en el referent estatal de l'associacionisme juvenil i incidint en les noves tecnologies que avui dia s'ofereixen i que són la porta d'entrada a molts nens, nenes i joves de la nostra realitat social.

A més, afermar les relacions internacionals que Creu Roja Joventut manté amb altres seccions juvenils de Societats Nacionals per transmetre'ns experiències amb la finalitat de poder ampliar la xarxa mundial de participació juvenil que s'ofereix des de les diferents Creus Roges.

I internament?
Treballar fermament per involucrar el voluntariat jove de la institució en la participació dels òrgans formals de Creu Roja Joventut com a eina d'impuls de la nostra Secció Juvenil i representar així el sector jove. També continuar promovent la participació en la vida associativa recuperant les Trobades Estatals “ACTUA” i reforçant així el responsable local, unint forces i acostant la realitat local als plans de treball de Creu Roja Joventut, entre d'altres reptes.

Concretant.
En definitiva i per concloure, vull que actuem estratègicament, tant dins com fora de Creu Roja Joventut, per promoure canvis socials d'acord amb les estratègies definides per la X Junta General i fer de la nostra societat d'avui (i la de demà) un societat per a un món millor.

Quina és la millor oportunitat d'aquest nou càrrec?
La de l'enriquiment com a persona que vaig a experimentar, compartint idees, treball i unint esforços amb les persones que integren Creu Roja Joventut.

Què t'agradaria fer i què no has fet com a voluntari?
Conèixer diferents realitats a la meva per poder entendre la globalitat real d'aquesta gran institució. Compartir nous projectes i entendre altres formes de treball tant dins del nostre país com fora.

Utopia o realitat?
Absolutament realitat, que veiem materialitzada en el dia a dia de les nostres actuacions, quan després del treball amb un grup en un centre escolar, veiem que s'han produït els canvis que esperàvem en acabar la sessió.

Què t’enduries a una illa deserta?
El llibre de El petit Príncep, un reproductor de música, la meva gent perquè no fos deserta i com a dogma ideològic, els Principis Fonamentals de la Creu Roja.

La teva activitat d'oci preferida.
Al marge de les amistats i de CRJ, la tecnologia i la meva videoconsola.

Escull un dels Principis Humanitaris.
La Humanitat, ja que paradoxalment, és una cosa que mai hauria de faltar en cap acte fet per l'ésser humà.

Texto: Redacció
Traducció: Iria Sagalés
Foto: Quique Fidalgo


 
 Enllaços


  INTERNET: Primer máster de gestión del
     cicle de projectes

  www.sercuidador.es

  www.sobredrogas.es

    

    

   2007 Creu Roja - Nùm. 23 - 22 de novembre de 2007 - contactes - Donar-se de baixa
Política de privacitat